Terug naar het overzicht
20 november 2023
3 min.
Johan Bos
Keukens

Landelijk industrieel interieur: licht en warm

Misschien raad je het al, maar een landelijk industrieel interieur is een combinatie tussen een landelijk en een industrieel interieur. Hoe kan je deze twee woonstijlen met elkaar combineren? Waar moet je op letten en hoe zorg je ervoor dat de een de ander niet domineert? In deze blog helpen wij, de interieurstylisten van het HUIS van INTERIEUR, je op weg.

Warm en gezellig met een natuurlijke lichtinval

Bij een landelijk interieur denk je waarschijnlijk aan warm en gezellig, aan veel accessoires en een knusse uitstraling. Een industrieel interieur is juist stoer en strak. De stijlen zijn erg verschillend, maar passen wel heel goed bij elkaar. De kenmerken van een landelijk interieur, zoals een natuurlijke lichtinval, het gebruik van aardetinten en wit, grijs en bruin, zie je terug in deze woonstijl.

Denk ook aan stoffen lampenkappen, een schapenvacht, linnen gordijnen of sierkussens. Ook zie je regelmatig nog oude kenmerken terug, zoals oude plafondbalken, onbewerkte houten stoelpoten en oude gelakte schouwen. Al deze kenmerken passen ook wel bij een boerderij.

Minimalistisch interieur

Strakke, rechte lijnen en onbewerkte materialen

Denk je aan een industrieel interieur, dan zal je over het algemeen een donkerder kleurenpalet zien. Zwart, grijs en bruintinten worden gecombineerd met onbewerkte materialen, zoals leer, staal, beton, hout en touw. Dit interieur bestaat uit strakke, rechte lijnen en onbewerkte materialen, zoals een onbewerkte bakstenen muur. Ook passen roestige items perfect in dit interieur. Verder past een metalen stellingkast uitermate goed bij deze woonstijl.

Overeenkomsten landelijk en industrieel interieur

Als je de omschrijving van de twee stijlen met elkaar vergelijkt, dan zie je vooral tegenstellingen. Toch zijn er ook overeenkomsten. Beide interieurstijlen zijn over het algemeen ruimtelijk, waarbij er overzicht wordt gehouden en er veel lichtinval is.

Verder past het kleurgebruik ook wel bij elkaar, omdat er veelal gebruik wordt gemaakt van neutrale, grijze en bruine tinten. Kies je voor een landelijk industrieel interieur, dan kan je voor hout en textiel kiezen. Verder passen robuuste en verweerde items zowel bij een landelijk als bij een industrieel interieur.

Standaard Galerij 3

Zo creëer je een industrieel landelijk interieur

Wil je echt een goede balans creëren tussen deze twee woonstijlen, dan is het belangrijk dat je niet te veel industriële items kiest. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer of een betonvloer in een lichte tint. Verder kan het helpen om voor een houten schuifdeur in plaats van een zwarte, stalen deur te kiezen. Met behulp van een schuurdeur creëer je een landelijke uitstraling.

Ook past een grote, steigerhouten tafel in een industrieel landelijk interieur. Kies voor stalen poten in plaats van houten tafelpoten, zodat je toch weer een industrieel element in het interieur brengt. Een goed alternatief voor een industriële hanglamp is een verweerde boerderijlamp.

Met de juiste accessoires maak je het helemaal af

Deze gecombineerde woonstijl vraagt om landelijke en industriële woonaccessoires, zoals fluffy kussens, kandelaars (met industriële look), een stellingkast en een landelijk servies. Wat erg goed past bij dit gecombineerde interieur is een groot schilderij of een foto van een grazende Schotse Hooglander.

Wat opvalt is dat de twee ogenschijnlijk totaal verschillende woonstijlen perfect bij elkaar passen. Combineer robuuste materialen, zoals staal en beton met een aaibare bank of kleed. Kies voor zachte materialen, zoals een zacht vloerkleed om een industrieel landelijk interieur te creëren.

Natuurlijke warmte in huis

De meeste haarden hebben een industriële look. Ook landelijke woningen zijn van oudsher vaak voorzien van een open haard. Een haard of een pelletkachel kan daarom een mooie toevoeging zijn voor meer wooncomfort en het past uitzonderlijk goed in dit gecombineerde interieur.

Inspiratie opdoen? Bezoek onze showroom!

Kunnen wij je helpen bij het creëren van een landelijk industrieel interieur of weet je nog niet in welk interieur jij je het lekkerst voelt? Kom gerust eens langs in onze showroom, waar we diverse sfeerkamers hebben ingericht.

Indien gewenst voorzien wij je ook graag van een geheel interieuradvies op maat. Bekijk deze pagina voor de actuele openingstijden. Je bent van harte welkom bij het HUIS van INTERIEUR.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.