Terug naar het overzicht
14 december 2023
2 min.
Johan Bos
Keukens

Modern minimalistisch interieur

Is een modern minimalistisch interieur iets voor jou? Dat ondervind je met behulp van deze nieuwe blog of wanneer je in onze showroom komt kijken. Voordat het zover is lichten we eerst voor je toe wat een modern minimalistisch interieur is en waar de focus op ligt. Hoe zorg je ervoor dat je de twee woonstijlen met elkaar combineert, zonder dat de moderne stijl overheerst? Bij het HUIS van INTERIEUR weten wij er wel raad mee.

Soms is het lastig om een nieuwe stijl te vertalen naar je eigen interieur. Door een aantal items weg te halen of de huidige items te vervangen voor nieuwe minimalistische of moderne items, kan je alsnog zelf aan de slag met het veranderen van je interieur.

Designer items: tijdloos en modern

Een modern minimalistisch interieur bevat een aantal tijdloze en moderne meubelstukken. Wat niet in dit interieur kan ontbreken, is een mooie designklassieker. Dit past perfect in dit interieur, omdat de accessoires of de meubels die je hebt, ook echt functioneel en/of mooi mogen zijn. Door voor een tijdloos interieur te kiezen, kan je er jaren mee vooruit. Het voordeel van een designer item is dat de waarde vaak alleen maar toeneemt. Van een designerstuk is vaak een beperkte oplage gemaakt, wat zoiets direct bijzonder maakt.

Voeg je zo’n bijzonder item toe aan je moderne minimalistische interieur, dan doe je dus zeker een goede investering.

Welke kleuren passen in een modern minimalistisch interieur?

Een modern en minimalistisch interieur is doorgaans licht, waarbij witte, lichtgrijze of beige tinten de boventoon voeren. Wat je ook veel terugziet in dit interieur is zwart. Denk aan zwarte kozijnen, of eetkamerstoelen met zwart gespoten of stalen poten. Voor een moderne touch mag er best ook wat glanzen, dus leren in combinatie met glanzend stijl is ook een mooie combinatie.

Meubels en accessoires

Wat opvalt is dat grote meubels of accessoires het best bij dit interieur passen. Kies bijvoorbeeld niet voor meerdere kaarsenhouders, maar voor een grote kaars met houder. Of een groot, minimalistisch schilderij, in plaats van meerdere kleine schilderijtjes. Ook geldt dit voor planten: kies een grote kamerplant in plaats van verschillende kleine plantjes.

Waar een minimalistisch interieur ook weleens robuust of een tikje industrieel kan zijn, is het bij een modern minimalistisch interieur van belang dat de poten van tafels, stoelen of bijzettafeltjes strak en dun zijn, in plaats van robuust.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.