Terug naar het overzicht
6 december 2023
3 min.
Johan Bos
Keukens

Hoe creëer je een modern Scandinavisch interieur?

Ook woonstijlen zijn onderhevig aan nieuwe trends. Het Scandinavische interieur heeft een nieuwe variant gekregen: een modern Scandinavisch interieur. Wat zijn de verschillen ten opzichte van het originele, noordelijke interieur?

Hoe houd je de rust en ruimte in huis, zonder dat de moderne items hier afbreuk aan doen? Bij het HUIS van INTERIEUR weten wij er wel raad mee. Lees alles over deze trend in onze blog!

Functioneel, eenvoudig en licht

Wanneer je aan een Scandinavisch modern interieur denkt, dan denk je aan functionaliteit, eenvoud, licht en het gebruik van simpele vormen en kleuren. Hiermee houd je rust en balans in huis. Deze woonstijl is wit, licht en warm.

Scandinaviërs houden van een licht interieur, omdat ze lange, donkere winters hebben. Het mooie van de kleur wit is dat het licht reflecteert, waardoor je een helder en zeer ruim interieur krijgt.

Minimalistisch interieur

Welke materialen en kleuren passen er bij een modern Scandinavisch interieur?

De kleuren die bij een modern Scandinavisch interieur passen zijn licht en simpel. Wit is de hoofdkleur, maar daar passen wel beige tinten of grijstinten bij. In een modern interieur vind je vaker een wat donkere kleur terug. Dit is meestal donkergrijs. Verder is het goed om de kleuren te combineren met lichte houtsoorten, zodat je de Scandinavische uitstraling behoudt. Het kleurgebruik en het materiaalgebruik straalt rust uit.

Wil je de moderne Scandinavische woonstijl tot in de puntjes doorvoeren, dan is het belangrijk dat je voor een wat minimalistische vormgeving met functionele en vrij strakke accessoires kiest.

Wat verder opvalt is dat grote, grafische prints terugkomen in elk Scandinavisch interieur, ongeacht of het gecombineerd wordt met een moderne of een industriële woonstijl. Kies voor een mooie bijpassende lijst, bijvoorbeeld een lijst van licht, onbeschilderd hout. Een mooie witte lijst zal ook niet misstaan.

Standaard Galerij 3

Zo maak je het knus en gezellig

Een modern Scandinavisch interieur is zeker niet koud en kil. Door wat warme tinten toe te voegen, zoals een lichtroze tint of voor een warme tint wit te kiezen, zal het geheel warmer aanvoelen. Roomwit past perfect in dit interieur.

Ook past een hoogpolig, roomwit vloerkleed perfect in een modern Scandinavisch interieur. Om het af te maken voeg je zachte kussens of plaids toe in een lichte tint.

Wat past er nog meer bij deze woonstijl?

  • Natuurlijke materialen, zoals hout, kurk en jute
  • Notenhout: in een modern interieur, gecombineerd met een Scandinavische woonstijl zie je notenhouten items, zoals een notenhouten eettafel en salontafel. Dit is wat donkerder, dus houd het verder zo licht mogelijk.
  • Less is more: houd het rustig, keep it clean!
  • Zorg voor voldoende opslagruimte achter gesloten deuren: zo zorg je ervoor dat je het opgeruimd en netjes houdt.
  • Combineer staal, glas, hout en leer met elkaar: houd het verder licht en simpel.

Advies nodig?

Wil je meer weten over een Scandinavisch modern interieur of heb je onze hulp nodig bij het bepalen van jouw eigen voorkeur? Welke woonstijl past bij jou? Ontdek het in onze showroom te Haaksbergen. Wij hebben diverse sfeerkamers ingericht, zodat je zelf kunt ervaren welke woonstijl het beste bij je past. Raadpleeg deze pagina voor onze actuele openingstijden.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.