Terug naar het overzicht
14 november 2023
4 min.
Johan Bos
Keukens

Zo ziet een landelijk modern interieur eruit

Waar je bij een landelijk interieur misschien denkt aan een houten, robuuste keuken, veel accessoires en hebbedingetjes, is een landelijk modern interieur juist wat strakker. In dit interieur worden de landelijke woonstijl en de moderne stijl met elkaar gecombineerd en is het de kunst om de perfecte balans te vinden. De strakke accenten uit de moderne stijl zullen zeker aanwezig moeten zijn om het modern landelijk te maken. Zeker belangrijk is hierbij het kleurgebruik in het interieur.

Minimalistisch interieur

Kleurgebruik in een landelijk modern interieur

Met behulp van het juiste kleurgebruik creëer je een serene rust, maar mag ook zeker stoerheid uitstralen. Het kleurenpalet bestaat uit gebroken witte tinten op de muren, gecombineerd met aardetinten, zoals grijs, beige en lichtbruin. Wil je liever wat meer kleur in je interieur, kies van voor groentinten of karamel. Hiermee zorg je voor een warme en rustgevende uitstraling, maar is het niet te landelijk.

Welke materialen kan je het beste gebruiken?

Bij een strak landelijk interieur horen zachte en warme materialen. Denk aan een houten vloer of houten meubels, een houten plafond of aan mooie, sfeervolle wandbekleding. Zo creëer je toch die rustieke, landelijke uitstraling. Voor een moderne twist combineer je hout met staal. Wat heel goed past in dit interieur zijn houten salontafels met stalen poten of een eettafel met een stalen onderstel. Verder zie je ook weleens een bijpassende tv-kast of een servieskast in dezelfde look, zodat je de meubels op elkaar kunt afstemmen. Als je jouw interieur ook een beetje modern en strak wilt houden, dan is dit wel aanbevolen.

Welke meubels kies je?

Bij een modern landelijk interieur horen relatief strakke en eenvoudige meubels, die ook werkelijk een functie hebben. Dit is een kenmerk dat eveneens bij een minimalistisch interieur hoort, maar bij dit interieur zie je zo min mogelijk accessoires. Functionele accessoires, strakke lijnen en vintage items geven een moderne touch aan een landelijke stijl. Om het geheel af te maken kies je voor een vintage eyecatcher in huis, zoals een antiek bureau of een antieke kast. Zo maak je van jouw interieur echt een persoonlijk interieur.

Standaard Galerij 3

Minder accessoires voor een minimalistische uitstraling

In een typisch landelijk interieur vind je doorgaans veel accessoires en hebbedingetjes, die eigenlijk geen functie hebben, maar gewoon leuk zijn. Een landelijk modern interieur kan je eerder minimalistisch noemen. Kies je voor deze woonstijl, dan kies je voor ‘less is more’. Minder accessoires en onnodige spullen zorgen voor rust en een strakkere uitstraling, omdat je meer ruimte creëert.

In deze oase van rust kies je voor minder accessoires, maar is het wel belangrijk dat als je een accessoire kiest, dat deze er ook uitspringt. Je kunt daarom een eyecatcher kiezen, zoals een groot, bijpassend schilderij of een grote, comfortabele fauteuil. Vervolgens kies je een paar bijpassende accessoires, en dat is het eigenlijk wel. Zo voorkom je dat het interieur alsnog te druk wordt en het landelijke moderne interieur te veel naar een landelijk interieur neigt.

Een stoer, landelijk en modern interieur

Een wat stoerdere uitstraling creëer je door wat industriële elementen aan het interieur toe te voegen. In een landelijk modern interieur zal je al wat staal terugvinden, maar de focus ligt bij een stoer of industrieel modern interieur nog wat meer op metaal. Voeg meer metalen accenten toe aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een metalen lamp of metalen wanddecoratie. Wat je ook wel eens ziet is een metalen schilderij. Verder zullen donkere tinten voor een stoerdere uitstraling zorgen. Voeg donkere kussens of accessoires toe of kies voor een stalen deur.

Als kers op de taart zijn stoere accessoires, zoals een oude typemachine, foto’s of andere antieke objecten een must voor een stoer, landelijk en modern interieur. Past dit accessoire helemaal bij jou, dan maak je jouw interieur ook nog eens heel persoonlijk.

Landelijk modern interieur bekijken?

Wil jij graag een interieur waar je tot rust kunt komen, waar accessoires niet overheersen en waarbij het kleurgebruik rustig, maar toch warm is? Dan is een landelijk modern interieur perfect voor jou. Je kunt er zelfs nog wat stoere items aan toevoegen voor een strakke en industriële look. Vooral wanneer je niet kunt kiezen tussen de twee stijlen, is het toch mogelijk om een mooie combinatie te maken.

Kan je ons interieuradvies wel gebruiken? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Op deze pagina kun je de recente openingstijden vinden. Bij het HUIS van INTERIEUR vind je een aantal sfeervol ingerichte sfeerkamers, zodat je kunt zien welke woonstijl het beste bij jou past. Waar voel jij je echt goed bij? Ontdek het bij het HUIS van INTERIEUR.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.