Terug naar het overzicht
26 november 2023
3 min.
Johan Bos
Keukens

Een modern industrieel interieur: strak en functioneel

Een combinatie van twee stijlen: een modern industrieel interieur. Houd je van een strakke, moderne en minimalistische inrichting, waarbij ruimte, overzicht en licht centraal staan? Modern industrieel is strak, minimalistisch met ruwe randjes. Een interieur waarin niet alles perfect hoeft te zijn, maar waarbij er wel een mooie balans is gemaakt tussen modern en industrieel.

In dit interieur vind je geen overbodige accessoires, elk item heeft een functie. Vanwege de grote hoeveelheid natuurlijk licht zijn grote raampartijen nodig. Grote ramen zijn dus een must.

Minimalistisch interieur

Welke kleuren en meubels passen in een modern industrieel interieur?

Bij deze combinatie passen kleuren zoals wit, lichtgrijs, maar ook een opvallende kleur, zoals cognac of koper. Verder zie je niet zoveel meubels in dit type interieur, maar is het belangrijk dat je een paar blikvangers kiest. Denk aan een grote, industriële of moderne hoekbank. Wat erg goed past bij dit interieur is een leren bank, stalen kast of een moderne designstoel.

Om de moderne en strakke uitstraling van de ruimte te behouden, is het belangrijk dat je de ruimte verder leeg houdt. Veel mensen die voor een modern industrieel interieur houden, zijn minimalistisch van aard, mede omdat het rust geeft. Je hoeft weinig op te ruimen, simpelweg omdat je niet zoveel spullen hebt.

Wit en lichtgrijs passen het beste bij dit type interieur, maar er passen ook zeker andere kleuren bij, zoals donkergroen, okergeel of zachtroze. Houd je de muren en de vloer rustig, dan passen gekleurde eetkamerstoelen of een fauteuil er perfect bij.

Planten staan erg mooi in dit type interieur. Kijk eens naar een extra grote kamerplant als blikvanger.

Standaard Galerij 3

Welke materialen gebruik je het meest?

Bij een industrieel interieur passen materialen zoals steen, staal, hout en andere ruwe materialen. Je ziet ook weleens een kale bakstenen muur. De puurheid van materialen is goed zichtbaar, je mag best wat oneffenheden of imperfecties zien.

Metalen buizen doen het ook erg goed in dit type interieur. Houd het modern door ook voor kunststof te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een grote bloempot van kunststof.

Vervang vintage voor modern

Normaliter passen vintage items erg goed in een industrieel interieur, maar als je voor de moderne variant gaat, dan is het belangrijk dat je deze items vervangt voor een modern product. Die vintage lamp vervang je voor een strakke, robuuste designlamp.

Extra modern in je industriële interieur

Een modern interieur heeft vaak een luxe en zeer strakke uitstraling. Vind je het leuk om een persoonlijk tintje aan jouw interieur te geven, dan kan je eens kijken naar echte eyecatchers. Denk aan een mooie, moderne vaas of een modern schilderij. Stem de items op elkaar af en maak er een geheel van. De accessoires kan je bijvoorbeeld in een groepje bij elkaar zetten, zodat je de minimalistische look behoudt.

Bij een modern interieur past tevens een groot vloerkleed. Kies voor een laagpolig vloerkleed, omdat een hoogpolig vloerkleed eerder bij een landelijk interieur past. Gebruik neutrale tinten. Zwart en wit doen het over het algemeen erg goed in dit interieur en ook in een modern industrieel interieur.

Bezoek onze showroom

Vind je het lastig om de stijlen met elkaar te combineren of weet je helemaal nog niet welke stijl bij jou past? Je bent van harte welkom in onze showroom te Haaksbergen. Bij het HUIS van INTERIEUR hebben wij meerdere sfeerkamers ingericht, zodat je de nieuwste interieurstijlen kunt bekijken. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste trends. Bij ons vind je eigenlijk altijd wel de woonstijl die bij jou past. Bekijk deze pagina voor de actuele openingstijden.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.