Terug naar het overzicht
2 december 2023
3 min.
Johan Bos
Keukens

Scandinavisch industrieel interieur: wat een mooie combinatie!

Een Scandinavisch en industrieel interieur combineren, hoe doe je dat? Wanneer je deze twee verschillende woonstijlen samen wilt laten komen, zijn er wel wat bijzonderheden waar je rekening mee moet houden. Hoe kan je deze stijlen combineren, zonder dat een stijl overheerst? Het mixen van interieurstijlen is helemaal hip, dus wij nemen je graag mee in het combineren van deze twee woonstijlen. Deze combinatie noemt men ‘Scandinavisch industrieel interieur’.

Een industrieel interieur bevat doorgaans onbewerkte en robuuste materialen. Deze kan je combineren met de rustige, lichte uitstraling van een Scandinavisch interieur. Wil je een stoer interieur, maar moet het wel een bepaalde rust uitstralen? Lees dan verder!

Minimalistisch interieur

Industrieel versus Scandinavisch

De robuuste vormen en de onafgewerkte materialen, zoals beton, hout en metaal, passen natuurlijk bij een industrieel interieur. De donkere kleuren zie je steeds meer terug in een Scandinavisch interieur, maar let op dat zwart of donkergrijs niet teveel gaat overheersen. De industriële woonstijl is donker, maar bevat soms ook een wat fellere accentkleur. Denk aan oranje kussens of koper.

Deze vrij felle accentkleur gebruik je niet in een Scandinavisch industrieel interieur, daarbij passen eerder zachte pasteltinten. Wat je wel kunt doen, is hout en zwart met elkaar combineren. Dit past doorgaans ook goed in een industrieel interieur, omdat daar ook vaak voor een combinatie tussen hout en zwart wordt gekozen. Wil je de rustige en lichte look in het interieur behouden, zorg er dan vooral voor dat lichte tinten overheersen.

Combineer deze stijlen in de eethoek

Ook in de eethoek of in de eetkamer kan je een Scandinavisch industrieel interieur creëren. Kies bijvoorbeeld voor een industriële tafel, maar voeg daar items aan toe die bij een Scandinavisch interieur passen. Kies bijvoorbeeld voor een houten, wat donkerdere tafel, maar zet er stoelen met een Scandinavisch tintje en slanke poten bij. Zo combineer je robuust met licht en slank.

In elk interieur vind je wel een of meerdere kasten. In een Scandinavisch industrieel interieur zijn niet alle kasten passend. Wat erg goed past is een open houten kast, waarvan de kastdeuren uit zwart staal bestaan. Verder kun je kiezen voor een metalen stellingkast die wit is gespoten, zodat je de lichte kleuren behoudt. Als derde optie zou een houten kast met open vakken en wat dichte deurtjes heel goed in het gecombineerde interieur staan.

Standaard Galerij 3

Minder accessoires, maar groot en robuust

In een Scandinavisch interieur vind je wat meer accessoires dan in een industrieel interieur. Wil je juist het minimalistische uit de industriële woonstijl overbrengen in het gecombineerde interieur, dan kun je wat minder accessoires aan het interieur toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor wat grotere accessoires, zoals een grote plant of een robuuste vaas. Voeg een grote kaars toe aan het interieur, maar laat de kleine kaarsenhouders achterwege. Houd het simpel, vooral bij deze combinatie. Mooi meegenomen, een minimalistisch interieur, want het is makkelijker om je huis opgeruimd te houden, puur vanwege het feit dat je minder spullen hebt. Een opgeruimd huis zorgt weer voor een opgeruimd hoofd. Alleen maar voordelen dus!

Andere bijpassende items:

  • Een oude typemachine, deze mag zowel zwart als wit zijn
  • Zoek naar een oude lockerkast. De voorkeur gaat uit naar een witte kast.
  • De lampen: kies een industriële lamp, maar kijk goed naar de kleur van de lamp. Houd er rekening mee dat je niet te veel zwarte items koopt.
  • Combineer een stalen rek in de keuken met lichte potten en accessoires.

Bezoek onze showroom

Weet je niet precies of de Scandinavische industriële woonstijl bij jou past? Heel begrijpelijk! Kom gerust eens kijken in onze showroom in Haaksbergen. Wij hebben meerdere sfeerkamers ingericht, zodat je je kunt onderdompelen in verschillende woonstijlen. Zo ontdek je welke woonstijl het beste bij jou past. Uiteraard helpen wij je ook graag met een interieuradvies op maat. Bekijk deze pagina voor onze actuele openingstijden.

Vrijdagavond 29 september zijn wij gesloten.